Zomer 2016: Dag 7 Olá Lisboa (6)

Na het ontbijt om 10:00 uur richting het Cafe gelopen om de sleutels in te leveren, bleek dicht te zijn, dan maar de sleutels door de brievenbus gedaan. Gelopen naar Santa Appolonia voor een kluis te zoeken voor de koffers. Gelukkig alles naar beneden, maar wel allemaal keitjes! Op het station zijn ze erg spaarzaam met de kluisjes ( ongeveer 20 stuks voor een station met Internationale aankomsten) en bleken dus allemaal vol te zijn. Doorgereden naar station Oriente met de metro, op zoek naar een kluis. Bizar station, 4 verdiepingen  (metro, winkels, bus en trein) en een lange grauwe slechtverlichte gang waar de bagage kluizen zijn. Uiteindelijk in 2 kluizen de koffers moeten doen, ook hier weer spaarzame hoeveelheden kluizen. Via winkelcentrum Vasco da Gama en een bezoekje aan de C &A en een shopscore van 12 t shirts en 14 paar sokken :). Via Plein der Naties en voormalig terrein van de Expo naar de Teleferico gewandeld en met de kabelbaan een mooi uitzicht op de Vasco da Gama toren en brug. Na 1200 meter kwamen we aan de andere kant uit bij het Oceanium. Fantastisch aquarium,  1 groot bassin met allerlei doorkijkjes, aparte bassins voor pinguïns en otters. Absoluut een aanrader!

Via het winkelcentrum kan je zo het station Oriente weer inlopen, maar we stopten nog om wat te eten voor we de trein weer in gingen.

Gegeten bij Fifties een Amerikaanse diner compleet met Elvis, Betty Boop en mannen in overall die je bedienen. Burgers, coleslaw, lemon meringue pie en cheesecake.

Na het eten toch maar besloten om terug te gaan naar Appolonia ipv de opstap op Oriente, we hadden tijd zat.

In de metro stations lieten ze zelfs de score zien van EK finale Portugal- Frankrijk, Forca Portugal!

21:25 uur vertrek uit Lissabon

Helaas de stappenteller ergens onderweg kwijtgeraakt maar gemiddeld zitten we zo rond de 8 tot 12 kilometer per dag aan lopen

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.