Zomer 2016: ¡Hola Madrid! (1) Dag 8

¡Hola Madrid!

Aaankomst in Madrid Chamartin 8:40 uur lokale tijd, we zitten weer in onze eigen tijdzone.

Bij aankomst was het al warm, en het zou nog veel warmer worden vandaag. ..

Ook hier weer op zoek naar kluisjes, bordjes kennen ze hier erg slecht. Uiteindelijk buiten bij de taxi’s de ingang, wel eerst je bagage door de scanner. Alles In 1 kluis. Ook weer gelukt, dan op zoek naar de metro want we gingen weer fietsen. Metro netwerk is erg slecht aangegeven, dus na wat gepuzzel maar gekozen voor een enkeltje naar metro station Sol, daar moesten we zijn voor de fietstocht.

Van 10:00 tot ongeveer 13:30 uur gefietst met een drink stop in Parque Retiro  op driekwart.  Ook Madrid kent heuveltjes :Dwe hebben aardig wat colletjes bedwongen onder leiding van Joop onze Nederlandse gids.  De fietstocht  was ook ruim 12 km dwars door de stad. Via Parque Oriente, tempel van Debod, uitkijk op Koninklijk Paleis en de kathedraal naar CaixaForum, Parque Retiro inclusief het beeld van de gevallen engel ( lees duivel), Prado, en Plaza Mayor en de Mercado  (markthal). Veel tips gekregen over eten en eettijden, altijd handig om te weten. Na de fietstocht op station Sol op ons gemak uitgezocht hoe we de OV passen moesten regelen, uiteindelijk met wat geduld gelukt .
Na de fietstocht krijg je honger, dus we gingen voor een dagmenu bij Museum do Jamon, een soort keten hier.


Drinken, voorgerecht van ham en meloen,schnitzel en gevulde mega paprika met soort kipgehakt. Erg lekker maar erg fors aan de maat. We zagen de paella als voorgerecht komen, dat was al een maal op zich….

Dessert hoorde er ook nog bij, ijsje en crème catalana…..allebei erg vol….en 17 euro armer voor samen..

Na deze lunch zaten we ook vlakbij het appartement, dus gelijk maar doorgelopen om in te checken. Inmiddels was de temperatuur opgelopen naar 39 graden…

Onze Green Room is geweldig, schattige woonkamer en gewoon een douche waar je zo in kan stappen. Alleen de koelkast wil niet goed dicht, melding van gemaakt bij verhuurder en met krukje deur klemgezet

Stukje verderop is een supermarktje, daar wat inkopen gedaan voor het ontbijt. Tegen 19:00 uur de koffers gaan halen op Chamartin en gelijk rondje station gemaakt. Koffers teruggebracht naar het appartement en rond 20:30 uur bij klein cafeetje op de hoek paar honderd meter verder op wat gegeten rond 21:30 uur: 2 tapas, omelet met whiskey saus en wat parmesan met olie en rozijntjes, glaasje wijn, biertje erbij….het leven kan zo simpel zijn….

Uitgebreide douche na deze bloedhete dag was uitermate welkom

Buena tarde!

 

 

Madrid, Área metropolitana de Madrid y Corredor del Henares, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.