Zomer 2016: ¡Hola Madrid! (2) Dag 9

Heel goed geslapen, vannacht wel de AC aangezet vanwege de warmte 🙂 Aangezien het hier gemiddeld 34-38 graden is passen we ons programma hier op aan. Vandaag starten we rustig op en doen niet al te veel. De reparatie man van de koelkast kwam nog langs. Inmiddels koelt de koelkast weer goed en hoeft er geen krukje meer tegen de deur om goed te sluiten lol.

Rond een uurtje of half drie gingen we pas de stad in…en wie kletterde over een stoeprandje ja dus! …1e stop: lunch! We stopten bij een zaakje Museo del Vino, de naam klinkt al goed en zag er leuk uit. Menu del dia ( lunchmenu voor €10,50, prijs is prima). Met de telefoon en google translate kwamen we een heel eind. We namen de gazpacho vooraf. Dit is al een mega kop soep met allerlei lekkere frutsels erin. Mark nam de roerbak schotel met varkensvlees en ik de calamaris met rijst. Aandachtspuntje voor volgende keer….eerst de kaart goed lezen voor je besteld. Er zat een saus bij de calamaris, zo donker als de nacht. Na proeven….was het niet lekker. De profiteroles als dessert maakte dan wel veel goed net als de karaf rose die er bij ging. Karafje is te klein uitgedrukt, je kon er 4 tot 5 glazen uithalen, ik hield het bij 2.

Na de lunch naar metro stop Marques de Vadillo via een overstap gang van heb ik jou daar, om over de Puente de Toledo terug te lopen naar metro halte Piramides. Daar weer op de metro gestapt naar Gran Via, de Champs Elysees van Madrid. Straat is druk, met veel bekende merken, een Primark van 4 verdiepingen en een Mac in een prachtig statig pand, waar we gestopt zijn voor een mango smoothie: wij zijn verslaafd :mrgreen: Via Preciados en kleine straatjes door de tapas wijk terug naar appartement gelopen. Mark had de hele dag al last van zijn buik. Of het door de hitte, de medicijnen of het eten komt geen idee, maar tijd voor pas op de plaats dus…

Ik ben stukje verder gelopen, daar zat nog een klein supermarktje: kaas, fuet en olijven gehaald voor tapas diner voor 1 en tijd om de voet wat rust te geven, waarschijnlijkheid gewoon verstuiking. De was is ook bijna droog, dus ik kan de wasvrouw spelen 😂

Zo eens lekker douchen en tijd voor relax met tapas, wijn en goed boek…morgen weer een nieuwe dag.

Buenos noches desde Madrid!

 

 

 

 

Madrid, Área metropolitana de Madrid y Corredor del Henares, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zomer 2016: ¡Hola Madrid! (2) Dag 9

  1. Anoniem says:

    Lekker hoor, al die verhalen, alles wel goed verders met Mark?

    • Mark says:

      Jahoor alles goed, laat van buikloop. Vast door het olierijke eten en de hoge temperaturen.