Zomer 2016: ¡Hola Madrid! (3) Dag 10

De ochtend relaxed opgestaan, en ontbeten. Na de afwas en de was opruimen gingen we rond 12:30 uur weg uit het appartement.

1e stop metro station Arguelles en dan een stukje lopen naar beneden naar de Teleferico, de kabelbaan naar de andere kant van de stad naar Casa de Campo, een pak 5 x zo groot als Central Park. We hadden een combinatie kaart gekocht voor de Teleferico en de Zoo, dus dat was makkelijk.

Wat ze hier niet hebben zijn richting bordjes dus op het richtingsgevoel en google maps een stuk door het park gelopen. Erg dor maar wel erg mooi en zelfs een bos geur. Langs het amusementspark gelopen en we zagen de bordjes voor de arena voor de het stierenvechten al, Batan, maar nee beste mensen daar gaan we dus NIET naar toe….

Uiteindelijk na 2 km lopen vanaf het eindpunt van de Teleferico kwamen we aan bij de Zoo rond 15:15. Gelukkig is de zoo tot 22:30 open en in het weekend zelfs tot middernacht!

Wat was ook al weer de reden dat we in Madrid naar de zoo wilden: jaaaaa panda’s!!! Een van de weinige dierentuinen in Europa met panda’s. Madrid is ook een van de oudste dierentuinen van Europa en dat is bij sommige  verblijven ook wel te zien, maar het ligt prachtig midden in het park Casa de Campo. Het weer maakt dorstig dus bij binnenkomst eerst en nespresso vanille ijs koffie, werkelijk zalig.

Om 17:00 uur hebben we de dolfijnenshow gezien en vervolgens door vor de demonstratie vogels en ara’s, prachtig hoe die kleurstellingen toch zijn. Daarna plekkie zoeken in de schaduw want er kwam nog een roofvogel show achteraan. Heel gaaf om te zien, achter af kon je nog met een aantal vogels op de foto.

Rond 19:00 uur hadden we de zoo wel gezien. Met de stadsbus wilden we terug naar metro station Casa de Campo, alleen de bus deed een hele andere route dus onderweg vlakbij metro station Plaza de Angel uitgestapt en via Principe Pio op de R lijn naar Opera want er stond nog wat op de bucket list. Bij Opera en Plaza Isabel II naar de Almuneda kathedraal gelopen, klein stukje verderop. Bijzonder mooie kathedraal, maar alleen electrische kaarsjes, hoe verzin je het! Dan morgen maar op zoek naar een kerkje in de buurt..

Via Cava Baja, een tip van Joop, je weet wel onze fietsgids, moest je hier zijn voor Pinxtos…wij gaan graag op tips van locals af, dus vooruit.

Super klein zaakje, en 5 heerlijke Pinxtos met een rosada en en cerveza naar binnen zitten werken. Pinxtos zijn soort hapjes: we hadden met bruschetta met jamon, gevuld met soort marmelade en brie;  bruschetta met krabsalade; tortilla; rundvlees aan een stokje met een superlekkere soort bbq saus op een stuk paprika op een snee stokbrood; bruschetta met soort zalm salade met balsamico erover. Top zaakje dat Txakolina!

Daarna via wat zijstraatjes naar huis gelopen……15 km verder en nu pas echt moeie voetjes…..

Na een verkwikkende douche, straks lekker slapen en op naar de dag van morgen. Om 16:00 uur nemen we de trein naar Catalunia….Barcelona here we come. Maar eerst nog bezoekje brengen aan het bijzondere station Atocha en monument daar gemaakt na de terroristische aanslag paar jaar geleden.

Madrid…..je moet even wat moeite doen voor het OV, maar zeker de moeite waard. Prachtige oude gebouwen, alles redelijk binnen loopafstand en het eten is heerlijk ( Menu del dia’s zijn een aanrader, zolang je de kaart eerst goed ontcijfert :D)😁

Madrid, Área metropolitana de Madrid y Corredor del Henares, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to Zomer 2016: ¡Hola Madrid! (3) Dag 10

  1. Anoniem says:

    Als jullie terug komen kunnen jullie gelijk de marathon lopen pffffff wat lopen jullie wat af, maar goed dan zie je ook wat, he.
    Blijf genieten, xxx