Zomer 2016: Adios Madrid, Hola Barcelona! (4) Dag 11

Na het inpakken nog even langs het parochie kerkje van San Sebastian gelopen iets verderop in de straat. Helaas ook hier weer electrische kaarsjes…wel veilig maar niet wat we wilden.

Hierna naar Estacion de Puerta Atocha, een prachtig station uit 3 delen ( metro, cercanias – soort U bahn-, en trein, zowel voor midden- als lange afstanden.  Rondje door het station gemaakt,  binnen in het oude station zie je gewoon een tropische tuin. Fantastisch!

Uiteraard ook nog langs het monument gelopen van de aanslagen in Madrid, we wisten allebei niet zo goed wat we ervan moesten vinden….

Via lunch bij de BK, en een mango smoothie uiteindelijk om 15:50 boarden op de HSL richting Barcelona.  Atocha lijkt een vliegveld op zich, eerst bagagecheck. Die doen ze hier trouwens ook bij de bagagekluizen. Daarna binnen een kleine 10 minuten de hele trein boarden met een QR scan van je ticket. Het is toch leuk om te zien dat je voor een last minute enkele reis van Madrid- Barcelona ruim €130 betaald en wij 2 enkeltjes hebben voor €20 lol.

Even over 16:00 uur vertrek. Binnen 10 minuten stond de km teller al op ruim 250 km per uur, tot  maximum van 300. Een zeer comfortabele trein in 1 ruk door zonder stop, ideaal! Op een gegeven moment reden we door Sant Sadurni,  het dorp voor de cava proeverijen…een mogelijke optie op ons lijstje.

Rond 18:30 uur reden we Barcelona Sants binnen, stipt op tijd.We zagen dat de trein gelijk weer terugreed naar Madrid, vertrek stond al aangegeven op de trein van 19:25.  Waar de Spanjaarden en ook de Portugezen geen ster in zijn, zijn richting bordjes,  kwartier gezocht naar de Tourist Info om de Barcelona Cards op te halen. Metro ging soepel, maar tering wat hebben ze veel gangetjes en trappetjes in het metro systeem :'(.  Via 1 overstap en een klein stukje lopen aangekomen op de Carrer Sepulveda…nu nog zoeken naar nr 75….75 2-1 …ja, ja en hoe gaan we dat zoeken. 75 hadden we, dan maar aanbellen bij nummer 2-1. En jawel, een Spaans dametje gaf aan dat we goed zaten. Ienemienie liftje naar 2 hoog en dametje deed de deur open. Mark kwam met de 2e lift naar boven maar ik werd al gelijk meegenomen naar binnen door Merida, moeder van Jisley, onze host of liever gezegd omze kamer verhuurder. Appartment schijnt op de 2e verdieping te zien, maar volgens ons is het meer 4 hoog. Merida spreekt geen woord Engels, maar ze is zo schattig dat je er gewoon uitkomt met haar. Supermarktje gevonden voor wat beleg, kaas en spullen voor broodje troep. En om 22:00 uur zaten we aan diner…..onder het genot van een Catalaans regenbuitje…je zou bijna zeggen dat het koud is met 24 graden :D.

Douche is prima, straks lekker slapen na het bekijken van de spullen voor de Barcelona Card , want morgen gaan we weer fietsen met Baja Bikes en om 15:00 ons tijdsslot voor de Sagrada Familia.

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.