Zomer 2016: !Hola Barcelona! (1) Dag 12

Vanmorgen een wekker  gezet,  jawel mensen u leest het  goed  een wekker! Onze nieuwe vakantie traditie, sinds dit jaar tenminste…..de fietstocht door de stad stond op het programma. Wekker om 8:30, ontbijt en om 9:45 de deur uit. Klein kwartiertje in de metro en kleine 10 minuten lopen door kleine steegjes en bestemming  bereikt. Onder leiding van Joris, onze gids, een kleine 12,5 km gefietst door de stad heen. Over stoep, fietspaden en over auto wegen, dat is fietsen in Barcelona, maar over het algemeen redelijk vlak op paar kleine stukjes omhoog vandaar ook dat er geen versnellingen op de fiets zaten lol. Onze gids, Joris, vertelde nog een leuke anekdote over Jordi Cruyff, zoon van en de legende van Sint Joris en de draak, een Catalaanse legende. Cruyff vernoemde z’n zoon naar Joris, om de Catalanen te steunen en als protest tegen de Spaanse dictatoriale overheid ( generaal Franco). Aangifte van de geboorte met deze naam mocht niet in Catalunia dus  toch maar geboorte en aangifte in Nederland hahaha, geweldig toch.

Via het oude hart, de wijk Barceloneta, klein stukje Ramblas, het strand, de jachthaven, het Olympisch dorp, en park Cituadella met een kleine stop en eeen prachtige fontein naar de Sagrada en de Arc de Triomf weer terug naar begin punt en 12,5 km verder en 3 uur verder.

Na de fietstocht met de metro naar de Sagrada Familia. We hadden online kaartjes gekocht, dus konden zo doorlopen met een kleine security check. Hoe groot de mensenmassa ook is, dit is echt een must see. Fenomenaal hoe je dit kan bedenken als nietig mens. Glas in lood is ontzettend mooi met zoveel verschillende kleuren en lichtinvallen. Daarna nog een tentoonstelling in de gewelven bekeken over de bouw. Zowel in de basiliek werd gecontroleerd op wie er een pet op had, moest uiteraard af. Ook de dames werden vriendelijk verzocht door de suppoosten bij bepaalde gebied hun blote schouders te bedekken. Dit gold ook bij de tentoonstelling, je was nog in de basiliek namelijk.

Na dit bezoek op zoek naar een langverwachte Starbucks….vlakbij de Sagrada was er een: tijd voor een frappucino en stukje cheesecake….in Lissabon en Madrid weinig tot geen gezien maar hier dus wel. Gelukkig maar, waar zouden we zijn zonder Starbucks….😀

Via TripAdvisor eens gezocht voor plekkie om te eten, heel belangrijk. We kwamen uit op Bodega Biaritz, klein stukje met de metro en weer door smalle steegjes. Via stukje Ramblas naar de kleine steegjes en bijna langs gelopen. Super klein zaakje, met een barretje en paar zitjes. Waanzinnig lekker gegeten. De serveerster vroeg ons wat we wilde of een schaal met lokale specialiteiten naar keuze van de chef. Ja dat deden we, laat ons maar verrassen. Er werd gevraagd of er nog allergieën waren waar ze rekening mee moesten houden. We lieten ons verassen…..8 tapas in 2 ronden….man, man, wat was dat lekker. Zoveel pure smaken en smaakcombinaties….maar we kwamen er wel achter dat 4 per persoon wat veel is, zelfs als hoofdmaaltijd. Wijntje, bier, een cola, 8 tapas, inclusief fooi voor €37,50…Super deal en een absolute aanrader!  Zaakje bleek ook net achter Plaza Mayor te zijn, waar je dus niet moet zijn om te eten tenzij je de hoofdprijs wilt betalen…

Om 20:15 uur terugin het appartement na een lange maar zeer mooie dag. Half uurtje nadat we terug waren kwamen Jisley, onze host en zijn moeder, mami Merida, weer terug. Heerlijke communicatie met Engels vertalen naar Spaans. Merida vond het verbazingwekkend dat we waren wezen fietsen. Ook hadden ze nog een tip om ’s avonds naar Plaza Catalunya te gaan tussen 21:30 en 23:00 uur, is hier vlakbij. Daar is een fontein en die verlichten ze in de avond. Goeie tip!

Zo maar eens ons ‘to do’ lijstje maken wat we nog willen zien, de 2 dingen van vandaag waren de enige dingen die we van te voren geboekt hadden

Score van vandaag:

12,5 km fietsen

10 km gewandeld

Geen schmuck

 

 

 

Barcelona, BCN, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.