Zomer 2016: !Hola Barcelona! (2) Dag 13

Gisteravond beetje laat geworden, en we hadden de kaartjes voor entree Park Guell al online gefikst op een tijdsslot van 13:30-14:00, dus vanmorgen erg rustig aan gedaan en uitgeslapen. We hadden het ruim genomen met een uur reistijd, bleek uiteindelijk 45 min te zijn maar beter te ruim dan te krap. Om 12:30 uur weggegaan en rond 13:15 uur waren we in het openbare parkGuell, vol met opdringerige luitjes die je water en frutsels proberen aan te smeren.  Het was al weer danig warm, ook al gaf het weer appje slechts 24 graden aan, het voelde echt veel warmer aan. Bij de toiletbreak waren er een stel Italiaanse mutsen die meer aan het trutten waren met hun looks dan met een toiletbezoek. Na paar minuten wachten was ik het dus helemaal zat ermee..rond 13:45 uur gingen we dan eindelijk naar binnen, en hadden we ingang gevonden van het park Guell,  stel je voor dat je bordjes neer zet….Magistraal bouwwerk, met zoveel details weer. Na afloop stonden we bij de uitgang te wachten en we zagen een bus, nr 116, nou ja een minibus. Die namen we en we kwamen uit bij metro Lessups. Metro naar Passeig da Gracia, metro uit en wat zagen we….een starbucks….lekkere frappucino met een muffin erbij. Passeig is DE dure winkelstraat,  maar daar kwamen we niet voor. Stukje doorgelopen en aangekomen bij Casa Battlo, weer een project van Gaudi. De audio toer gedaan met augmented reality, echt fantastisch!  Het leverde super leuke foto’s op en pand was waanzinnig gaaf. Alleen de online tickets snappen ze niet zo goed, je moet toch bij de kassa je online tickets omwisselen voor een papieren voucher, ja ja heel logisch. Daarna flurry bij de mac naast super dure winkel, heel apart en naar de winkel bij de Sagrada voor souvenirs die we hadden gezien. Ondeweg naar Placa Espanya voor de lichtshow bij de fontein  kwamen we er achter dat daar totaal geen eettentjes  waren, en dat iemand een souvenir uit eigen stad ook wel erg mooi had gevonden. Een van de souvenirs was gejat uit de rugzak, helaas ook dit is ons eerder overkomen. Gelukkig bestaan  er reisverzekeringen. We hadden geen zin meer in de lichtshow en hadden honger. Dus terug naar appartement en bij de pizzeria op de hoek pizza gegeten en daar was helemaal niks mis mee.

Morgen naar de Zoo en poging 2 voor de lichtshow bij de fontein bij Placa Espanya. We weten nu 2 dingen: je moet er vroeg bij zijn, dus vroeger eten

Score:

10 km gewandeld

4 kleine blaartjes

1 grote blaar

2 souveniers

1 gejatte souvenir

Barcelona, BCN, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to Zomer 2016: !Hola Barcelona! (2) Dag 13

  1. Anoniem says:

    Ach balen zeg, had je net een souvenir voor mij gekocht, nou snel aangifte doen !!