Zomer 2016: ¡Hola Barcelona! (3) Dag 14

Eigenlijk stond de zoo op het programma maar tijdens het ontbijt de reviews gelezen toch maar besloten om het niet te doen. Ze zijn veel bezig met renovaties, kleine verblijven en veel dingen die niet doorgaan.Na wat gesnuffel op TripAdvisor besloten tot Doble Espagnyol, een soort openlucht museum. Wij naar de bushalte, nummer 13 (ja echt). En paar haltes verder waren wel er al. Entree met de barcelona card met 20% korting, altijd leuk. Mooie panden opnieuw opgezet met grappige winkeltjes, soms met een glasblazerij erin. Helaas wel op elke plek waar maar ruimte was zit een eettentje dat was wel jammer. Daarna lunch bij Tapa Tapa en rondje Arenas. Dit was vroeger de arena voor het stierenvechten maar is nu een winkelcentrum. Alle winkels zijn trouwens dicht op zondag hierzo. Souvenirs en geshopt en rondje Barcelona Sants gedaan, en via de Starbucks terug naar appartement om spullen thuis te brengen, zodat we zo licht bepakt weggingen voor wat te eten. Keuze viel op een klein zaakje hier in de straat op weg naar Placa Espanya. Van buiten leek het een wijnbarretje maar een heerlijke kaasplank gegeten, met 4 verschillende nationale kazen, soort paprika  confiture en noten en een schaaltje kaasmet zalm en sinaasappel marmelade….en dat was zalig. Glaasje witte wijn en colaatje erbij en een mens is gelukkig. We waren mooi op tijd voor een goed plekje op een richteltje voor de Magische Fontein, een gratis show met diverse kleuren en een waterspektakel. Duizenden mensen kwamen hier op af, het was ook gratis. Om even 22:30, na kleine 10 minuutjes lopen terug op het honk.

Score:

15 km  gelopen

1 Barcelona schmuck

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to Zomer 2016: ¡Hola Barcelona! (3) Dag 14

  1. Anoniem says:

    Jullie komen afgepeigerd en mager terug van al dat lopen, maar dan zie je ook wat !!
    Veel plezier nog.