Zomer 2016: ¡Hola Barcelona! (4) Dag 15

Vandaag stond de heuvel op het programma….Montjuic. 

Plan was heen met de bus en terug met de Teleferic de kabelbaan. Bus 55 stopt vlakbij ons appartement, en was kleine 15 minuten met de bus naar Castell Montjuic. Ik had online iets gevonden over een  kattenfontein, Font du Gat, en dit was op dezelfde busroute. Wij eruit, parkje in en op zoek naar de fontein. Nou we hebben hem gevonden maar 1- het was een fonteinTJE, en 2- hij deed niet wat een fontein behoorde te doen, de kat stond droog zeg maar. Goed, hebben wij weer. Terug naar de bushalte en 1 halte verder er weer uit. Wij de funicular in……uuuh hij gaat naar beneden. Ja, dat is wel vaker zo…Ja, maar we gingen omhoog met de kabelbaan. Goed, dat klopte dus niet helemaal. Wij weet terug omhoog met de funicular. De deur ernaast was dus voor de kabelbaan. Wij omhoog naar Castell de Montjuic. Beetje rondgelopen maar weinig mooi uitzicht, wat je wel had in de kabelbaan.Weer terug naar beneden, en met de funicular en de metro naar Passeig da Gracia, tijd voor Starbucks. Frappucino en wat cheesecake/appeltaart….of het was lunch of hapje tussendoor….

Passeig afgelopen langs La Mira, een huis ontworpen door Gaudi, en via de Crocs store, nieuwe sandalen gescoord in de vette afprijzing ( me like).

We kwamen uiteindelijk uit bij Catalunya en moesten bij Urquiona, ofzoiets, uitkomen, niet helemaal goed gegaan dus. Lang leve de metro, en met de metro naar Jaume I, naar de kathedraal. In de rij met andere touristen. In de ochtend en namiddag/avond is entree gratis, in de middag mag je betalen. In de rij met andere touristen gekleed in hemdjes, jurkjes zonder mouwen. In principe mag je alleen bedekt gekleed een kerk hierin, heel logisch. Maar de suppoosten zijn nogal selectief hierin. Uiteraard wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt door verkoopsters van sjalen bij de ingang lol.

Kathedraal is binnen voorzien van pracht en praal, met veel oog voor detail. Binnenin ook alleen electrische kaarsjes….

Via de klooster gang en de tuin, de 13 ganzen die de tuin bewonen gezien. Googel de legende van Eulalia maar waarom… of klik hier 😀

In de klooster gang dan eindelijk normale kaarsjes gevonden en weer opgestoken.

Via TripAdvisor een leuk eettentje gevonden, lang leve de wifi bij de SB, genaamd Tosca. Zat ook niet al te ver van Jaume vandaag waar we waren. Wij erheen dus. Soort fusion tapas op de kaart: we gingen voor de roze cava, sangria, 2 colaatjes en 6 tapas. Flinke porties: soort bruschetta met jamon en  rucola, 1 met zalm, Chili,  knoflook garnalen, Spaans worstje met olie dip en gebakken aardappeltjes met dip….een van de lekkerste maaltijden die we op hebben deze trip.

Op de terugweg bij de buurtsuper tegenover nog brood gekocht voor ontbijt…..en om 20:30 weer terug

Morgen de laatste dag hier voor we weer op huis aan gaan. Maar eens gaan bedenken wat we gaan doen…

Barcelona, BCN, Spanje

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to Zomer 2016: ¡Hola Barcelona! (4) Dag 15

  1. Anoniem says:

    Heerlijk genieten !!!