Zomer 2016: Dag Barcelona, hallo Schiedam ( dag 17)

Vanmorgen een wekker om 7:00 uur…we wilden om 8:00 uur de deur uit want er moest een trein gehaald worden om 9:25 uur van Barcelona  Sants.  Half uurtje crossen door het ov, de haltes zijn niet veel maar de metrotunnels en de trapjes zijn veel en lang. Overstap op Espanya en om 8:30 uur waren we op Sants. Tijd voor een ontbijtje en rond 9:00 uur in de rij voor de bagagescans en en ticket controle. Stipt 9:25 uur vertrek, via Girona, Figueres, Narbonne, Montpellier, Nimes en Valence om even 16:00 uur in Parijs de Lyon. Metro/ RER lijn voor overstap naar Gare du Nord, een klein kwartiertje. Koffers in een kluis gedaan en op zoek naar wat te eten. We kwamen  bij een steakhouse uit tegenover het station, prima plekje. Biefstuk, friet, salade, drinken en dessert/ creme brulee, voor 15 euro, prima deal en goed gegeten. We hadden wel zoiets van wel wat gewoons hahahah. Thalys van 19:25 uur naar Rotterdam

Aan boord kregen we nog een koude maaltijd van koude vis met een ondefinieerbaar sausje, nog vreemdere uitziende ratatouille en iets wat voor een rijstsalade moest doorgaan. Toetje was ok, stukje kaas was een hele vieze camembert met iets van rabarber compote….laat maar. Later nog een snack gekregen, dat was een lekker koekje met jam ertussen. Om even 22:00 uur op Rotterdam en natuurlijk met een vertraagde trein naar Schiedam.  10 minuutjes wachten op de metro en rond 22:30 uur weer thuis bij Sip en Sop.

Morgen de koffers uitpakken, 1 was inmiddels 17,5 kilo en 1 van 15 kilo. Hmmm ergens is er 5 kilo bij gekomen lol

Zo lekker onder de eigen douche en slapen…..wat een rust hier met dat verkeer 🙂

Schiedam, Zuid-Holland, Nederland

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.