De Rode Loper(s)….

22 april 2017…wandelen wij (Petra, Rob, Mark en ondergetekende)over De Rode Loper: een wandeltocht van 10 kilometer door het natuurgebied in het Gooi.
De Rode Loper is een initiatief van de Nierstichting om geld bij elkaar te verzamelen voor de draagbare kunstnier.http://2017.rodeloper.nl/home
Nierpatiënt zijn is al zwaar. Medicatie, aanpassingen in je leven, constant rekening houden met je energie niveau.  Dialyse is nog zwaarder. Aanpassingen in huis doen. Elke nacht aankoppelen met een slang van 8  meter, waardoor je bewegingsvrijheid nog minder wordt. Rekening houden als je weggaat, dat je toch aan de 10 uur spoelen komt en/of dat de machine en de materialen mee moeten naar plaats van bestemming.

Niet alleen je lichaam krijgt een dreun van de dialyse, maar ook de omgeving van de ‘patiënt’ moet zich aanpassen. Familie, naasten en vrienden zien dat de dialyse een lapmiddel is, en geen structurele oplossing. Helaas is dat vooralsnog nog een transplantaat. Helaas, is de praktijk nog altijd zo dat er een wachttijd van 5 tot 5,5 jaar is voor een donor nier….

U kunt zich voorstellen dat dit voor velen niet haalbaar is door wat voor reden dan ook

Met een draagbare kunstnier kunnen nierpatiënten zich vrijer bewegen, dan vast zitten aan een zwaar en log apparaat en hebben patiënten  meer kwaliteit van leven..

Wij weten uit ervaring hoe dit is. Gelukkig waren wij in de ‘luxe’ positie van potentiële donoren, waar we nog steeds elke dag zeer dankbaar voor zijn

Ja, je zit levenslang aan de medicatie

Ja, elke 3 maanden voor controle naar Dr D ( of andere specialisten)

Ja, je moet nog steeds met bepaalde zaken rekening houden

Maar er is hoop, er is een nieuw leven, er is kwaliteit van leven

Daarom lopen wij de 10 kilometer in het ROOD op 22 april

Steunen jullie ons ook?

Elke euro telt

Voor een draagbare kunstnier..

 

This entry was posted in info, Privé, Transplantatie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.