Zomer 2017….de plannen (2)

We gaan dus 10 Dagen naar Kreta toe,
eigenlijk een lekker doe niks vakantie maar we gaan toch wel 1 ding doen:

de Samaria Kloof bewandelen…..
Je bent een dagje zoet…van 4.00-22.00 uur 🙂

16 km
De tocht door de kloof begint in Xyloskalo. Hier dient te worden afgedaald langs een houten trap. Deze is vooral aan het begin vrij steil. Tijdens de eerste twee kilometers van de tocht, wordt ongeveer 700 meter afgedaald.
Na het plaatsje Samaria vervolgt de route zich door de bedding van de rivier. De wandeling gaat over allerlei rotsen en de rivier moet (wanneer deze niet is drooggevallen) een aantal malen overgestoken worden. De rotsformaties aan de zijkanten van de kloof worden hier steeds spectaculairder. Ze komen ook steeds dichter bij elkaar. Op het smalste punt staan de beide wanden van de kloof slechts drie en een halve meter uit elkaar. Dat terwijl de rotsen aan beide zijden enkele honderden meters hoog zijn.
Na dit spectaculairste stuk wordt het dorpje oud Agia Roumeli bereikt Agia Roumeli is niet over de weg bereikbaar. Daarom is het noodzakelijk om vanuit Agia Roumeli de boot te nemen naar een andere plaats die wel over de weg bereikbaar is.
En in geval van calamiteiten…..zijn er EHBO ezeltjes

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.