Happy Klussers… deel 4.1 de kastjes zijn aan de beurt

Vandaag (3/5/17) eindelijk begonnen aan het laatste deel  van het keukenrenovatie project in meerdere delen.

Wat moet je als je de kleur van de huidige keuken niet mooi vindt, het kiezen van een nieuwe keuken zinloos is omdat de opstelling volledig gelijk blijft en de nieuwe kleur dan ook een dingetje wordt….

Precies, nieuwe MDF frontjes er op, nieuwe greepjes erbij en als topping steigerhout ertussen….. geen planken hoor maar plakfolie….

De eerste stap is dus alle frontjes vervangen, dus meten uittekenen nog een keer meten en dan boren maar. Oude paneeltjes worden hergebruikt als malletje voor de gaten en de oude deurtjes gaan straks in de kelder als vliering dienen….

de 5 gewone lades gingen best wel makkelijk, net als de grote pannenlade, maar we hebben 1 klein smal kastje met een lade van een ander merk ofzo.
wat een gekloot met het uit elkaar halen, maar uiteindelijk is dit ook gelukt.
net als het paneel van de vaatwasser, die moest er wel opnieuw op omdat het niet ging, dus 180gr draaien en opnieuw beginnen, gaatjes maken we wel weer dicht met mdf-vuller.

update 6/5/17
vandaag de laatste scharnieren in de panelen geboord en greepjes geplaatst, dus alle deuren zijn ook geplaatst.
en toen kwam het…. de bovenste lade kwam tegen het greepje van het deurtje er naast F*ck dus. hmmm hoe nu verder, het greepje ging van horizontaal naar verticaal.

maar uiteindelijk zit alles vast en op de juiste plaats, net als de deurdempertjes, dus gooien met de deuren is er niet meer bij 🙂

maar de eerste tussenstand is al veel belovend, wat een verandering kan je krijgen met alleen MDF panelen.
oh de koel- & vries combi links op de foto, die moet nog, maar die vervangen we eerst…..

alle panelen zitten er op…..

van de week gaan we plakken!!!

update 11/7/17

Soms duurt een projectje even wat langer…iets met een nieuwe koel-vries combinatie en een zomervakantie en natuurlijk moet er toch gewoon gewerkt worden tussendoor

Inmiddels is de nieuwe koelvries combi binnen en doet z’n werk uitstekend, de indeling is even wat anders dan voorheen, maar dat is wennen

Plakkerdeplak …in delen de panelen voorzien van een plakfolie, wel zo dat alle baantjes mooi doorlopen natuurlijk

Nog 1 paneeltje links in de koof bij de koelkast en de kookplaat, daar hadden we net niet genoeg voor, door een misplaksel (mooi scrabble woord), maar kan gebeuren. Deze wordt binnenkort besteld. We hebben ook nog een nieuwe mengkraan op het oog, deze komt ook binnenkort. Op de koelkast deur nu ook een nieuwe weekplanner geplakt (lang leve Alie)…en de keuken ziet er ineens heel anders uit #wehappyklussers

 

This entry was posted in Klussen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.