Dag 1530: #NEXIT OF NIET

Soms dwingen pijnklachten je tot stappen waar je eigenlijk niet over na wilt denken. 

Al geruime tijd heb ik last in mn lijf van #1 en #2. Af en toe blijken ze toch een soort van te leven en dat laten ze dan ook weten ook. Van pijnprikkels tot dagen lang flinke buikpijn.

Toch maar eens bespreken met de wijze mannen en vrouwen in het Erasmus MC. De Nefroloog deed de kick-off. Er zijn namelijk 3 redenen om een extractie te doen:

  1.  Bij pijn
  2. Bij infecties
  3. Bij beperkingen door medicijngebruik.

Aangezien ik aan 1 van die punten voldeed mag ik door naar de volgende ronde… euuhhmmm volgende dokter, de uroloog.

Aangezien deze de verwijdering gaat doen op naar de poli voor een eerste gesprek.  Dit gesprek was met de arts-assistent. Niks mis mee natuurlijk maar na het verhaal te hebben gedaan en haar punten te hebben aangehoord ging ik toch met veel twijfels naar huis. Het ging namelijk alleen maar om de mogelijke complicaties die konden optreden, en dat zijn niet de minste….

Na dit alles had ik zoiets van laat maar, het is het allemaal (nog) niet waard. Maar gisteren kwam er verandering in de zaak. Ik had mn half jaarlijkse afspraak bij Urologie. Dit keer met dokter Verhagen zelf. Gaandeweg het gesprek bleek er heel veel mogelijk te zijn en ja complicaties kunnen er altijd zijn maar dat zijn hele kleine percentages.

Na het zien van de CTscan uit 2016 had de dokter echt zo iets van dat komt wel goed  maar jij bent aan zet. Nog wat zaken besproken over een eventuele dubbele verwijdering, maar dat is echt nog niet noodzakelijk. Laten we eerst maar beslissen of #2 er uit gaat… Ik dacht dat ik daardoor een compleet misvormde buik zou krijgen maar ook dat is niet in beeld. Alle organen krijgen meer ruimte en zullen licht verschuiven waardoor ik een plattere buik zal gaan krijgen. Er werd wel gelijk gezegd dat een sixpack er echt niet in gaat zitten 😭 Het is natuur niet een lichte kleine ingreep, maar weer het complete pakket….

Maar goed nu is het weer aan mij. Volgende week naar de nefrologie poli en daar maar bespreekbaar maken. Ook de gezondheid van #3 is heel erg van belang. 

Maar nu dus nadenken, piekeren en wat al niet meer. Want ja je boekt sneller een all inclusive vakantie dan een ziekenhuisbed….

This entry was posted in ziekenhuis. Bookmark the permalink.

Comments are closed.