Zomer 2017: eerste dagen Kreta (dag 2&3)

Woensdagochtend was de eerste ochtend wakker worden, in een heerlijk bed. In de avond koelt het flink af dus het is een lekkere temp om te slapen. Maar als de zon er is dan schiet de temp gelijk flink omhoog. In beide ruimtes hebben we airco maar die wilde niet werken, heel vreemd maar wat glijkt, er zitten magneetcontactjes op de schuifpuien. Staat er een pui langer dan 5 min open, ‘klik’ airco’s ui, perfect nauurlijk maar je moet het wel ff weten 😃

Om 9u30 hadden we de meeting met Laura van de reisleiding dus daarvoor op het gemak ontbijten, met een heerlijk uitgebreid buffet. 

Tijdens de uitleg kregen we wat meer info over de excursies die we via hen konden boeken. In de envelop, welke we in de bus hadden gehad, hadden we al een selectie gemaakt. In ieder geval de Samaria kloof komende dinsdag en tijdens de bijeenkomst nog besloten om naar het voormalige lepra eiland Spinalonga te gaan, dit is aanstaande zondag.

Aangezien het hier niet echt gewoon is om met pin te betalen, moesten we dus cash hebben, maar de reserveringen waren reeds gemaakt. We konden via een pad naar beneden lopen om zo in het dorp uit te komen, maar we konden dit hele pad niet vinden 😂, dus toch maar naar beneden gegaan met het shuttlebusje van het hotel. De bestuurder had verteld waar de geldautomaat was en met nog 2 dames die er ook heen gingen, hebben we die lgevonden😁. De shuttlebus vertrok weer vanaf Corali beach, dus daar gingen we heen. Het zand was bloedheet natuurlijk en de golven best wel flink, die wel weer mooi braken op de rotsen. Toen ik eenmaal op die rotsen zat, kwam ik natuurlijk tot de ontdekking dat rotsen, welke droog zijn, ook droog blijven…. yep dat was een nat pak 😂

Bij een winkel vlakbij dit hotel nog een souvenir gekocht voor in onze kast en gelijk water ingeslagen voor mn medicijnen en voor de dagtochten die we gaan doen. Nadat we met het busje weer boven waren gebracht, was het weer tijd voor een lunchbuffet. Net als het ontbijt keuze te over en heerlijk.

Hierna lekker de hele middag op een ligbed bij het zwembad gelegen en een beetje gezwommen tussen de drankjes door. In de avond was de hostess weer aanwezig dus gelijk afgerekend.

Donderdag is eigenlijk ook een dag van niks doen, beetje eten, beetje lezen, beetje drinken en blogs maken tussen alles door morgen gaan we een dagje op pad, in ieder geval naar Rethymnon, wat hier vlakbij is en erg mooi moet zijn.

Wat kan een mens het zwaar hebben 😃,  ff mn borrel opdrinken hoor….

Sfakaki, Δήμος Ρεθύμνης, Griekenland

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.