Zomer 2017: driving mrsJollie (dag 4)

We hadden niet echt veel zin om niks te doen, dus we hadden besloten om een auto te huren voor 1 dag. Beetje touren over het eiland en wat dingetjes bekijken.

Aangezien het hier een soort van warm is werd het een cabrio 😄 voor de kenners een Peugot 307cc, te leuk die auto.

Toch een goede 200km gereden op deze dag, incl beetje verkeerd rijden natuurlijk. Maar we zijn via Spili (leeuwenkoppenfontein met water uit de brin van de eeuwige jeugd) naar een klein schilderachtig dorpje met een schitterend uitzicht, Mirthios. Dit stuk ging via de Kourtaliotiko kloof wat ook al adembenemend was. Na het dorpje reden we door naar Plakias, een leuk plaatsje aan de Libische zee, waar het centrum in een baai ligt, dus heerlijk rustig zeewater. Na de luch met zicht op de haven en de baai ging onze reis weer verder.


 

De route onderweg was veel draaien en keren, maar ook klimmen. Maar het mooiste kwam daarna pas.  Ik had een rondrit uitgepuzzeld, omdat ik er een broertje dood aan heb om veel dezelfde stukken te rijden of te reizen. Tja dan kom je op weggetjes die erg smal en erg stijl waren.Door naar het volgende doorkomstdorpje, namelijk Selia. Net als Mirthios lag dit al weer hoger in de kretaanse bergen, dus het was stijl stijler stijlst, waar we regelmatig de 1e versnelling moesten opzoeken om door te kunnen. Letterlijk door en over de bergen gereden om uit te komen bij weer een schitterend mooie kloof, namelijk de kotsifou kloof. Net als de vorige kloof zie je hier goed hoe machtig mooi de natuur kan wezen. 

De kronkelweggetjes naar boven werden ingeruild voor die naar beneden, want we gingen terug naar de noordzijde. Namelijk naar het grootste zoetwatermeer van Kreta, het meer van Kournas. Het ligt bijna op zeeniveau dus was weer een flink stuk op een neer door de bergen. Uit eindelijk kwam het meer in zicht en de kleuren waren prachtig. In dit meer zouden ook schilpadden zitten, welke je ook treft op veel van de souvenirs. Aan de waterkant nog even een colaatje gedronken en door naar Rethymnon, de plaats waar we vlakbij zitten. Weer een mooi stuk gereden paralel aan de kretaanse zee, en uiteindelijk in het oude hart van de stad uitgekomen. De stad is doordrenkt met venitiaanse stijlen omdat dit dus blijkbaar jaren bij die stad hoorde. Hele mooie smalle straatjes, vol met snuisterijen, eten, drinken en andere zaken….  voordat we naar de auto gingen nog een heerlijk Italiaans eisje op en toen was het al weer tijd om naar het resort terug te gaan….

De auto weer achtergelaten op de plek waar we hem hadden aangetroffen en met de tankinhoud waar we hem meekregen, bijna leeg.
De route werd soms iets langer omdat er bepaalde, toch wel belangrijke verkeersborden niet zichtbaar waren. Soms omdat er maisplanten voor stonden maar soms ook omdat er gewoon een steen uit de bergen op was gedonderd. En maken, dat doen ze hier niet. Net als de kuilen in de weg, afritten op “snelwegen” enz…. zelfs google maps wist soms niet precies wanneer we links of rechts moesten. Zijn uiteindelijk 3x terug gereden naar een iets grotere straat of weg.

Om het eiland een “beetje” te leren kennen was dit een perfecte optie. Een absolute aanrader mocht je ooit ook zo op vakantie gaan, huur eens een auto. Wij hebben hem dan hier via corendon gehuurd, met perfecte voorwaarden. Geen borg, volledig verzekerd,  geen eigen risico, alleen brandstof moest je betalen. En voor een mooi prijsje…

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to Zomer 2017: driving mrsJollie (dag 4)

  1. Elky says:

    Heerlijk genieten !!