Zomer 2017: terug naar huis (dag 9)

Vandaag was het dan weer zover… op naar huis. Nadat we gisteren vroeg op de avond alles al hadden ingepakt hoefden we alleen de laaste dingen in de handbagage te stoppen. Via de receptie, daar hangen de vertrektijden voor de transfers, naar de eetzaal.

De transfer stons gepland om 6u40 dus dat werd vroeg de wekker zetten 😲. We konden nog een continentaal ontbijtje nuttigen dus dat was makkelijk, niet op een lege maag vertrekken natuurlijk.

De bus was stipt op tijd dus dat was mooi, koffers onderin en wij naar boven. Ik zei nog tegen jolanda “hopelijk is het niet die krappe bus welke we vd week hasden naar Spinalonga…. het was hem wel natuurlijk😂 we stapte als 2de in dus we hadden plekken voor het kiezen.  Net bij de achterdeur was een rij waar je ruim kon zitten. Dus dat was ook geregeld. Via diverse andere hotels kwam de bus aardig vol te zitten.

Even na 8u00 kwamen we voor de vertrekhal aan. En daar begon de griekse chaos hahaha we moesten via deur 3 naar binnen dus klein stukje teruglopen naar rechts dan door de deur en helemaal naar linkt, het inchecken gebeurde bij balie 10 en 11.  Bij balie 10 stond hannover maar moest echt Amsterdam wezen.

Je zet je koffer(s) op de lopende band, dan trekken ze  handmatig iets verder doen er een label aan an dan mag je koffer er weer af, op naar de volgende rij, nu mag je koffer nog door de x-ray. Er werd duidwlijk gezegd alleen deze koffers, maar wat doet 90% van de mensen in de eerste rij? Precies alles en iedereen gaat mee die rij in en staat dan te schelden dat dit veelal voor niks is.
Daarnaast is de vertrekhal van Heraklion wel heel breed maar niet diep, dus rijen staan tot aan de muur, mensen moeten tussen andere rijen doorlopen e.d. waren we bij deur 1 naar binnengegaan had je dit voor een groot deel kunmen omzeilen. Maar goed we hebben nog vakantie he…

Ons vliegtuig zou vertrekken via gate3. Dus die pijlen gevolgd en door de 1e securitycheck. Hierna kwam de x-ray voor de handbagage en het poortje waar wij doorheen mochten. We hadden even niet goed opgelet bij het inpakken want er zaten lokale vloeistoffen in de handbagage welke niet meemochten op deze manier. Dus jolan moest terug om haar handbagage als ruimbagage aan te laten merken. Wonder boven wonder koste dit niks extra….

Snel nog even wat eten en drinken gehaald en de rij in voor het boarden. Ging allemaal lekker vlot dus hierna met de bus naar het vliegtuig gebracht. Is toch wel bijzonder als je uit de bus stapt en je staat tussen de vliegtuigen. Snel nog wat plaatjes geschoten van dit beeld en hop het vliegtuig in.

De geplande vertrektijd was 10u05. Uiteindelijk was het wheels-up omstreeks 10u35. De geschatte vliegtijd is 3u25 dus als alles volgens planning gaat staan we omstreeks 13u20 weer in Amsterdam aan de grond…

Nu we uit het vliegtuig kwamen was het tijd voor de wandeltocht naar onze bagage.

We kwamen aan op de Deltapier nummer 64 en moesten helemaal naar Bagageband 13. Welke uitzicht heeft op de plaza van schiphol. Was dus weer een flink stuk lopen. 

Uiteindelijk waren we eerder dan de koffers daar en na een klein kwartiertje wachten kwamen onze spullen. Nu snel langs de douane en de plaza door. Tijd voor starbuckskoffie en daarna op naar huis.

Het zit er weer op de vakantiereis is weer voorbij 😢

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.