Najaar 2017: Rome – Dag 5

Zelfs op vakantie gaat soms een wekker, al waren we ruim voor de wekker al wakker

Vandaag stond er een uitje met een tijdsslot op het programma ofwel Vaticaanstad, met een tour om 11:00 uur.  Gelukkig hadden we tickets van te voren gekocht via de Rome Card, wat betekende dat we ‘skip the line’ hadden, dit bleek later een briljante keuze te zijn geweest.

Aangezien we gisteren 2 ontbijtbonnen niet hadden gebruikt, hadden we vandaag dubbel ontbijt- dus 2 croissants en 2 cappuccino p.p. Na de croissant met room gingen we nog voor een croissant met abrikozen jam.

Gisteren hadden we al metro kaartjes gekocht, dus met de metro naar Ottaviano, en een klein stukje lopen naar Vaticaanstad en de Sint Pieter. Op de info die we hadden gekregen bij de Rome Card stond een POP Guide met inlogggegevens die je op je mobiel kon zetten of je kon voor 3 euro extra een audio guide huren. Uhhh, we hadden oortjes bij ons, dus we gingen voor optie 1. De rij stond al halverwege het Sint Pietersplein maar wij konden zo doorlopen, na de controle en de security check, oortjes in en met de app een rondleiding van bijna 5 kwartier door de Sint Pieter. Wat een indrukwekkend gebouw, overal pracht en praal en absoluut de moeite waard!

Na het kerkelijke wat rondgelopen rondom het Sint Pieterplein en ja, een klein aanwinst gescoord voor de schmuck kast, de rij werd aanzienlijk langer en langer.  Langs Castel Sant-Angelo (Engelenburcht) gelopen en op naar wat te eten. De rivier overgestoken terug en via wat zijstraatjes bij Baguetteria del Fico uitgekomen, volgens de recensies op Trip een van de beste sandwichzaakjes van de stad. Nou dat klopt!! Piepklein zaakje met 14 zitplaatsen ergens in een steegje! Allebei een top sandwich met o.a. wild zwijn en kaas en tonijn met een ui pasta.

En een limoncello als dessert, ‘compliments’ van het huis. Het ging alleen even niet goed met de rekening maar dan werd even later rechtgetrokken. De rivier overgestoken en aan de andere kant van de rivier een paar bruggen verder weer teruggestoken naar Piazza del Poppolo. Hier moest Jolanda vreselijk naar het toilet ‘kom, zullen we daar even een koffie drinken? dat kan nooit duur zijn hier…..’…..Nou dat kan dus wel!  Oke, het uitzicht en de locatie was geweldig,

maar zulke dure koffie hebben we de gehele trip nog niet eerder gedronken. Maar goed, hoge nood is hoge nood!  Via de Via del Corso een heel stuk gewandeld, incl bezoekje aan de Disney Store.

Via wat andere straatjes uitgekomen bij Barberini, waar we de metro terugnamen naar Termini….een hele 2 haltes. We kunnen je zeggen, met de metro tijdens de spits in Rome….is een uitdaging op zich. Letterlijk als visjes in een kom. Wie nog durft te zeggen dat de treinen in Nederland vol zijn…..die zou eens mee moeten in de spits in Rome……;)

Maar we kwamen er…toen kwamen we tot de conclusie dat we nog iets moesten eten. Via wat drinken bij de markthal…toch maar besloten nog een keer terug te gaan naar Rifugio op een klein stukje van ons hotel.  En weer bijzonder smakelijk gegeten..

Toen was het tegen 21:00 uur en hadden we er bijna 12 uur opzitten in de stad….

Morgen ….morgen gaan we terug in de tijd ..

Het Colosseum, Forum Romana en de Palatijnse heuvel

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.