Najaar 2017: Rome – Dag 6

Na een verkwikkende nachtrust en schoon beddengoed, lees lakens,wollen deken en sprei zaten we rond 10:15 uur bij de overburen voor het ontbijt. Precies de laatste 2 croissants en een sterke cappuccino om de dag mee te beginnen.
Hierna op naar de metro voor een dagje ruïnes bekijken: het Colosseum en aanverwante artikelen. De metro is op zich al een ervaring, er kunnen echt heel veel makke schaapjes in een metro 😊. Twee haltes verder en uitstappen maar. Ook hier hadden we ‘skip the line’ kaartjes via de Rome Card, erg handig! Na de security check en de kaartjes controle stonden we binnen. Op ons gemak eens rondgekeken. Onvoorstelbaar hoe mega groot dit bouwwerk is geweest en waar het allemaal voor gebruikt is, van winkelpandjes tot gladiator gevechten en executies.

Heel opwekkend allemaal. Hierna door naar de ‘buren’, het Forum Romanum ( weer security check!)en de Palatijnse heuvel.

Na een sanitaire stop op zoek naar wat te eten in de buurt. Via Tripadvisor bij Pane e Vino uitgekomen, een piepklein zaakje met lovende recensies op Tripadvisor. Fabio achter de counter en roept je naam om als je broodjes klaar zijn. Ook kregen we automatisch 2 bekertjes bij het flesje drinken! Top zaakje!

De interne mens was weer gevoed en via een parkje en wat zijstraatjes uitgekomen bij de basiliek Santa Maria Maggiore. Prachtige basiliek weer maar helaas weer overal electrische kaarsjes….

Via een koffie stop bij Vyta met wat lekkers erbij de hoek om naar het hotel om even bij te komen.
Vanavond eten bij steakhouse!

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.