Najaar 2017: Rome – dag 6

En weer overheerlijk geslapen in ons bedje. Het ontbijt bij de overburen waar we gelijk de dubbele ontbijtbonnen hebben opgemaakt dus 2 croissants en 2 cappuccino’s. Morgen gaan we paar deuren verder ontbijten met een continentaals ontbijt. Tijdens het ontbijt hadden we gevonden dat we bus H moesten hebben richting Trastevere, het doel van de dag. Op het busstation kaartjes gehaald uit de automaat.   Stadsbussen is een enerverende ervaring op zich, er kunnen altijd nog neer mensen bij. Bij Piazza Venezia uitgestapt om het het bouwwerk van Victor Emmanuel te bekijken, de Romeinen noemen het de type machine😊. Via een rondje trappen en prachtige uitzichten op zoek naar wat te eten. Met de stadsbus waren we langs een Subway geredenm dus stukkie teruggelopen en broodje en wat drinken gehaald, helaas geen toilet. Bij een pasticceria een cappuccino freddo genomen in de zon met 17 graden!  Op de kaart lag Trastevere niet ver ervandaan dus we erheen gelopen en onderweg ons broodje opgepeuzeld. Wij over de brug Trastevere in, maar hier hadden we het snel gezien.  Met de tram terug naar Piazza Venezia en met een overstap op bus H weer terug naar het busstation bij Termini. De bussen is soort rattenvanger van Hamelen, maakt niet uit hie laat je erin stapt, ze zitten altijd mutjevol! Terug naar het hotel en de blogs bijgewerkt met foto’s en het laatste avondmaal uitgezocht 😀

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.