Happy klussers deel 5.1 Het terras 2018

Na een aantal jaar heb je het…..er moest iets gebeuren met het terras, met name met de plantenbakken, maar dan weet je nog niet wat…in de loop der tijd hadden we al wat aanpassingen gedaan op het terras
En toen ineens ping, je hebt het….Je maakt gewoon nieuwe plantenbakken. Kunnen wij dat zelf maken, ja natuurlijk kunnen we dat zelf maken…
Na wat jaren met omgevallen plantenbakken en schuttingen door storm, waren we het ook wel wat, er moest iets gebeuren.

Concept en tekening gemaakt, hout besteld..
Begonnen met de bakken leeg te maken, ongeveer 10 vuilniszakken per kant aan aarde, meuk en andere wortelresten kwam er uit, dit koste al ruim 2 dagen
Daarna het framewerk maken, het werd wat passen en meten maar na een paar dagen stond het framewerk er ook, daarna aftimmeren en per bak aarde storten…inmiddels ook weer paar dagen verder. Op de een of andere manier als wij gaan klussen is het bloedverziekend heet….. dus een aantal dagen niets gedaan wegens de temperatuur

Een kleine 35 zakken tuinaarde en 22 zakken potgrond besteld en laten bezorgen door de Karwei….dit was toch wel erg enthousiast om dit zelf te gaan versjouwen ( lees, aanhanger in, aanhanger uit, en 2 trappen naar boven). Op pallets laten komen en in delen naar boven gebracht (en met dank aan Janko en Krista die toch met lege handen steeds naar boven kwamen 🙂 )..Ik moet zeggen dat scheelt echt een bezoek aan een sportschool, tandjes, wat waren die zakken zwaar.

Het wordt een grote bak met een boven en ondergedeelte in trap vorm. Bovenin komt bamboe: groeit lekker dicht en wordt hoog. Maar ja, wat voor bamboe? Na het bekijken van tig soorten, kwam ik een leuke kortingsbon tegen voor bamboe. Lang leve groupon, na een kleine 2 weken werd de bamboe geleverd.
Nu nog bekijken wat we in de onderste laag wilden. We wilden in ieder geval iets van siergrassen, maar ook weer tig duizend soorten. Online gezocht, en bij tuincentra; of heel veel bezorgkosten of niet leverbaar. Hmmm, dat was nou weer jammer.
Uiteindelijk een kweker gevonden, met goed geprijsde spullen.
Blauwe, en zwarte siergrassen gevonden, slangenbaard en Japans bloedgras….groeit ook lekker en geeft ook nog wat kleur.

Ook nieuwe tuinstoelen gescoord en nieuwe potten… wij vinden het helemaal gaaf
Supertrots!

This entry was posted in Klussen, Privé. Bookmark the permalink.

One Response to Happy klussers deel 5.1 Het terras 2018

  1. Elly says:

    Super gedaan !!!