Happy klussers deel 5.2: de kozijnen en een nieuwe zitplek

Wij zullen ons niet zijn als we niet steeds bezig waren in huis. Soms duurt het even voor je weet wat je wil en vooral wat je niet wil.

de tussendeuren waren ons nog steeds een doorn in het oog, zacht creme geel,bweehhh. De duerkozijnen hiervan zijn inmiddels in de hammerite spierwit geschilderd. Het had even 2 lagen nodig maar nu zijn ze echt wit. De deuren moeten nog een laagje grondverf krijgen en een nieuwe kiezelgrijze verflaag bijpassend met de raamkozijnen. Het zijn maar 4 deuren waarvan er 1 loodzwaar is van het stookhok. Voor de deur naar de werkkamer willen we eigenlijk nog een andere deur met wat glas erin, maar nog niets naar onze wens gezien. Zo blijven we bezig.

Ook de woonkamer setting waren we nog niet helemaal blij mee. De zwart witte design stoel die we tijdje terug via MP voor een leuk prijsje op de kop hadden getikt is fantastisch maar de rest  van de stoelen waren we niet echt enthousiast meer…..

Eega had ineens een briljant plan……een bank. Hij had een hele gave gezien bij de Ikea…Wij naar de Ikea om te gaan kijken en vooral proefzitten/hangen.

Goedgekeurd! Dan nog bekijken welke opstelling we dan eventueel zouden willen….keuzes, keuzes, keuzes

Goed, we waren eruit. Bank besteld, dan nog kijken wanneer die geleverd zou kunnen worden. Met 2 roosters die af en toe compleet contra lopen, is dat best een uitdaging.

Zaterdag 19 mei tussen 8 en 12 werd hij geleverd, niet echt fijn als je de avond ervoor allebei late dienst hebt, maar ok, het kon even niet anders.

Rond 10.40 uur werden de dozen bezorgd. Bij het controleren van de pakketten ontbraken er 2. Uiteindelijk contact met de chauffeur en Ikea gehad. In de loop van de middag zouden ze opnieuw langskomen, stond helemaal achterin de vrachtwagen. Goed, wij  begin maken met de dozen….zeg maar gerust DOZEN! Kanonnen, wat een maat..Huis stond vol ermee. Beginnen bij het begin en schroeven maar. Na elke doos gelijk karton opgeruimd en op terras neergekwakt. Op het moment dat we bijna klaar waren met de 2 onderdelen, kwamen de jongen van Ikea weer langs, met de laatste 2 dozen…’Goh, jullie schieten al aardig op’, aldus een van de sterke mannen. Ja, duhhh, teamwork. Laatste onderdeel in elkaar gezet, en geheel op z’n plek geschoven..dat was ook nog wel een dingetje….geheel weegt ruim 250 kilo!

Hierna alles opgeruimd en woonkamer weer herschikt. Auto volgeladen met karton en hop naar de stort. Dat uitladen ging toch echt een stuk vlotter dan inladen.

Moe, en 1 pijn lijf verder, maar wel super voldaan. Weer een klus die we samen hebben gedaan….wie had dat 5 jaar geleden gedacht?

Nu alleen de deuren nog schilderen en dan voorlopig genoeg gehad voor de happy klussers.

Op naar de vakantie!

This entry was posted in Klussen, Privé. Bookmark the permalink.

Comments are closed.