dag 2344: naar de Anesthesioloog

dag 2344: naar de Anesthesioloog

Nadat we in Maart 2019 bij de Uroloog waren geweest voor de gesprekken over de uitname van 1 van mn eigen nieren, was het na de zomervakantie dan tijd om naar de Anesthesioloog te gaan.
Afspraak was zo gemaakt en ook snel, kon zelfs de dag van het opbellen maar het werd dus vandaag, 15 Augustus.
Deze afspraak bestaat uit 3 dingen:
– gesprek met Apotheker over mn medicijnen e.d.
– bloeddruk en gewichtmeting
– gesprek met de Anesthesioloog zelf

De eerste 2 punten waren redelijk snel weg te strepen.
Medicijnen niks tegen in te brengen en bloeddruk e.d was ook in orde.
Nu moesten we even wachten en werden we geroepen voor deel 3, het gesprek waar het om draaide, het gesprek met de Anesthesioloog aka de narcotiseur.
Het was een heel prettig en open gesprek, de meneer in functie en kwestie, had zijn werk gedaan en zag in dossier diverse aanknopingen en opmerkingen staan waarbij hij een plan moest bedenken.
De vraag was dan ook, wat voor pijnbestrijding wil je hebben.
want er zijn diverse mogelijkheden en wij willen het zo goed mogelijk doen, maar willen je wel zo snel mogelijk weer op je voeten hebben staan, want dit bevorderd het herstellen.

De pillen vielen eigenlijk als eerste af, want die werken niet bij een ingreep zo groot als deze, is het een normale nefrectomie dan is het wat anders, maar nu praten we over een kind van een paar kilo (een goede 5 tot 8 denkt men) welke eruit gehaald moet worden.
Morfine kwam toen aan bod, werkt heel goed maar heeft ook nadelen en bijwerkingen, namelijk je darmen stoppen tijdelijk met werken, wat niet bevorderlijk is natuurlijk, ook heeft een patiënt weinig zin en energie om wat te doen, je wordt er loom en lui van (nog luier???)
Ja wat dan zou je denken.
hij kwam met een oplossing, zoals hijzelf zei, op de afdeling verloskunde schreeuwen ze er om…. een ruggenprik.

Goed, een ruggenprik, die mag je me even uitleggen, was mijn reactie.
het hele verhaal verduidelijkt en ook mijn angst weggenomen, ik dacht dat ik tijdens de operatie bij zo zijn, Gelukkig niet dus.
het is dus Pijnbestrijding door middel van een epidurale injectie.
Er wordt een katheter lijn in mn rug geplaatst waardoor de pijnmedicatie kan worden gegeven NA de operatie d.m.v. van een pomp.
Hij wilde alleen weten of wij (vooral ikzelf) vertrouwen hadden om dit te laten doen.
Heb toen aangegeven dat ik het blinde vertrouwen heb in de specialisten van het EMC, gezien mn eerdere ervaringen die toch best wel positief zijn uitgepakt 🙂

Dus daar gaan we dan voor.
volgende stap, contact met het planningsbureau van de afdeling urologie, het gaat er echt aankomen nu

Reageren is niet mogelijk.