Dag 2413: wie had dit gedacht, live vanuit het EMC

Hoi allemaal, ff eeen update vanaf mn ziekbed. Gisteren was het dan zo ver de Epiduraal pomp werd omstreeks 6u00 uitgeschakeld, geen pijn medicatie meer direct in mn rug, maar over op de oxicodon. 2x per dag een langzaamwerkende versie en zo nodig iedere 4 uur een snelwerkend exemplaar erbij. Dit samen met paracetamol natuurlijk. Ook ging in de middag de katheter eruit net als het waakinfuus.

Na 3 dagen geen pijn te hebben gevoeld kwam het nu op in op in hele hoge golven… nu wist ik wel dat er iets moest gaan komen, maar dit… had niemand verwacht. Je hoort wel eens zeggen zien van de pijn,  nou dat was ik hoor. Geen eetlust, zeer moe en ik wilde alleen maar slapen, wat ik ook probeerde mn ogen bleven maar dichtvallen. In de ochtend nog bezoek gehad van mn favoriete nicht en haar man, net als van mn ouders en later nog van jolanda.

Heb mn avondbezoek maar afgezegd, ik was verre van fit en daar heeft niemand er iets aan.na dat mn katheter was verwijderd kwamen we er ook achter dat mn blaas niet goed leeg ging tijdens het plassen, en ik had geen trek meer in welk eten dan ook. In de avond nog 1x met uitgebreide instructies naar de toilet om te kijken of mn blaas het zo wel wilde gaan doen, maar helaas. Resultaat: weer een blaaskatheter. Maar wonder boven wonder, na de katheter verdween mn misselijkheid en kreeg weer trek. Dus toch nog wat salade en crackers met smeerkaas op.

De nacht ben ik redelijk doorgekomen tussen de controles enzo wel een paar uur geslapen. Om 8u15 kwamen de artsen al weer langs. En de boodschap die ze hadden was heel duidelijk.

We zijn klaar. Alles is onder controle en we kunnen u hier nog 14 dagen laten liggen maar echt behandelen doen we niet. Dus als u geen pijn heeft waarmee u niet thuis zou kunnen zijn dan horen we dit graag, anders krijgt u regels mee en veel medicijnen incl zware pijnstillers, maar ook incl uw katheter en dan kunt u naar huis….. WOW

Het is dus zeker niet dat ik beter ben of hersteld, maar ben goed genoeg om thuis te herstellen. In hele kleine Stapjes…

Dus hoe nu verder…. tot 7 november Ben Ik uitgerust met een blaaskatheter en de bijbehorende medicijnen. Daarnaast zal ik veel, heel veel moeten slapen…. zoals Joop zei: “de tour win je in bed” nou je operatie overwin je daar dus ook.

Wil je op bezoek komen stuur jolanda ff een whatsapp berichtje of bel haar, haar nummer staat in mijn profiel. Bezoekuren zijn voorlopig nog van 11u tot 13u of van 15u30 tot 17u. Want ja ik zal nog veel slaap nodig hebben

Wil je een kaartje sturen dan kan dit naar : Mark Marijnissen, groenweegje 84, 3111 PB in Schiedam

This entry was posted in gezondheid, Nefrectomie, Privé. Bookmark the permalink.

5 Responses to Dag 2413: wie had dit gedacht, live vanuit het EMC

 1. Tim van der Schoor says:

  Naar huis! Dat is toch wel fijn? Nu hopen op een goed herstel Markie. Zet ‘m op???

 2. Ron Peereboom says:

  Hey Mark,

  Joop was (is) een wijs man, maar dat bed kan gelukkig ook thuis staan. In een ziekenhuis is nog nooit iemand beter geworden, anders had het geen ZIEKenhuis maar een BETERhuis geheten 😉

  Succes met het herstel en gedraag je tegen Jolanda…

  Gr
  Ron.

 3. Hans en elja van hese says:

  Hallo Mark. Goed om te horen dat thuis het herstel verder kan. Hopelijk lukt het allemaal en zal het herstel in stapjes de goede kant opgaan. We wensen je alle goeds toe en doe iedereen de groeten van ons.

 4. Paula Vogelaar-looy says:

  Heel veel sterkte Mark en wil niet te veel, te snel.