Dag 2419: Terug in het Erasmus MC

Laatste berichtje was al van een paar dagen terug. Was er niks te melden dan? Nou eigenlijk wel maar had het ff heel druk… druk met heel ziek zijn

Afgelopen zaterdag bleek ik dus heftige pijn opeens te hebben na het wakker worden van mn middagslaapje.
Rond 18u zijn we gaan bellen met de CHP die ons terugverwezen naar her Emc omdat ik nog maar net ontslagen was.
Soms makkelijker gezegd dan gedaan want ze gingen het navragen bij verpleging die er vorig weekend ook was.
Uiteindelijk gesproken met dokter van Kessel, zaalarts urologie, welke er ook bij was
Goed gesprek, zeker de combinatie koorts, transplantaat en die nefrectomie,conclusie kom maar ff via de seh naar binnen. Gelukkig dat de halve buurt had aangeboden om te rijden als er iets zou zijn.
Dus daar waren we, melden, intake triage, oranje dus snel naar binnen.

Meerdere buikecho’s gemaakt, geen zichtbare zaken. Uiteindelijk een ct gemaakt van mn buik.
En daar is bij mn blaas troebelheid gevonden.
Dus dat werd opnemen.
Antibiotica werd direct gestart.
Maar op de afdeling is er weer opgeschaald.
Had 39.4 koorts dus grotere infuzen er aan en meer antibiotica. Ook is er veel bloed op kweek gezet net als urine.
Door de verstopping van mn darmen heb ik natuurlijk movicolon, maar ze gaan een klisma doen in de loop van de ochtend.

Tijdens de visite van zondagochtend de beelden van de ct-scan gezien. Er blijkt ook een abces te zijn ontstaan in het operatiegebied. Men hoopt dat door de antibiotica deze ook zal verdwijnen. Zondagochtend was de temp gezakt naar 38.6 maar helaas… hij ging weer omhoog in de middag, avondbezoek toch maar geannuleerd want ik was er vaker niet dan wel bij, koste me heel veel moeite om mn ogen open te doen en ze ook open te houden.

Toen het eten kwam, zat ik heel fijn misselijk te zijn op mn bed, met een ?kotsbakje ?voor mn neus. De voeidingsdame zei gelijk dit zet ik niet voor je neer, we gaan wat anders coor je regelen, bouillion en crackers en veel drinken. Ik kom straks terug. En jawel ze kwam het ff later ook brengen. De rest van mn dieet bestond uit vloeibare paracetamol via het infuus en een boel vocht. Goed voor de lijn maar het vult voor geen meter natuurlijk ?

Na een nachtje redelijk te hebben geslapen (5u aaneengesloten phoehoe) een soort van fris wakker. Fris rook ik niet want ik plakte van het zweet, maar de temp was was weer gezakt naar de veilige waarde van 37,6.

De uroloog is tevreden, maar we zijn er nog niet, we zaten toen ronde 34u antibiotica en we hebben nog ff te gaan om te zien of mn lijf het nu zelf weer aan kan. In de tussentijd is er ook overleg geweest met de nefroloog over mn nierfunctie maar nummer #3 lijkt er geen schade te hebben opgelopen, dat is dan wel weer een geruststelling natuurlijk. Ook heeft mn het er over gehad om mn blaaskatheter te verwijderen, het plan is nu woensdag, maar ja…. we zien dat wel.

En nu… nu gewoon beter worden. Dit is niets meer dan gewoon een tegenslag, paar flinke stappen terug maar we waren nog maar net begonnen….

This entry was posted in gezondheid, Nefrectomie, Privé. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dag 2419: Terug in het Erasmus MC

 1. Elly van der Zalm says:

  Och jee sterkte xxx

 2. Els Marijnissen Hooftman says:

  Tuurlijk joh daar gaan we weer maar geen probleem de parkeerkaart is geldig tot vrijdag. Dus we komen 2x daahs ook geen probleem maar na vrijdag houd het op hoor de groeten. Ga niet nog zo’n dure kaart kopen.
  Tot straks ???

 3. pffff … jij doet.ook alles om aandacht te krijgen zeg ? … maaruh beterschap gozert … je hebt mijn medische vocabulaire trouwens aardig aangevuld ?

 4. Toch altijd weer heftig als je dit leest. Heel veel sterkte

 5. Tim Vd Schoor says:

  Oei , wat een tegenvaller ? Klote om te lezen dat je weer in het ziekenhuis ligt. Vandaar dus dat lekkere bed….. Sterkte gozert! Knap maar snel weer op.

 6. Hans en elja van hese says:

  Hallo Mark. We hadden het bericht al via je moeder gehoord. Balen dat het even tegen zit. Gelukkig ben je in goede handen en hopelijk zet de stijgende lijn zich weer voort. Goed herstel toegewenst. Groet Elja en Hans.