Dag 2434: even een update

We zitten nu 26 dagen na de Nefrectomie, gaat best wel hard als je er zo naar kijkt.
op dit moment gaat het vaker goed dan slecht met me, het grappige is dat ik de slechte momenten zelf ook een beetje in de hand heb, maar niet altijd natuurlijk.
ik voelde me de afgelopen dagen best wel ok, niet geweldig maar dat geeft niet, en ik dacht ik ga de stofzuiger eens vasthouden.
alleen ff de keuken en het kleed in de woonkamer er mee gedaan….
dat heb ik geweten….
gisteren voor oud vuil in mn bed gelegen en gehangen en nu wel verhuisd naar de bank maar de energievoorraad is echt leeg.
Dus maar bijtanken en niks doen he….

afgelopen donderdag was het tijd voor de polikliniek bezoeken.
het was en naar de Nefroloog maar ook naar de Uroloog.
grappig is dat er dus 2 artsen zijn die eigenlijk naar het zelfde orgaan kijken, namelijk de nieren.
bij de Nefroloog was het zoals altijd een formaliteit.
maar de weegschaal gaaf goede waarden aan <10 kg sinds de uitname, waarbij de nier 5kg woog.
de Nier nog even getoond, volgens mij was mn Nefroloog de enige medewerker van het Erasmus MC die de nier nog niet gezien had 😉
dus ook even afgesproken dat ik de foto’s zou gaan mailen.

hierna naar het bloedprikken voor mn normale bloedbeelden, 4 buisjes bloed en een potje urine verder, was het tijd voor de wandeltocht van de ene zijde van het ziekenhuis naar compleet de andere zijde, richting de oudbouw.

Nu was het tijd voor de poli Urologie onder leiding van dokter Verhagen.
kwam bij Dokter Mol binnen en die ken ik van de afdeling, dus een vertrouwd gezicht.
Hij moest lachen om mn opmerking bij de andere specialist, op de vraag hoe ik me voelde, ik noemde dat door een vrachtwagen worden overreden en dan ook nog een keer in zn achteruit.
Alles was hier ook goed.
De weefseluitslag werd ook nog besproken en de conclusie was eigenlijk: “niks aan de hand, geen kwaadaardige cellen gevonden”
We hebben toen met zn 3en overlegd wat we nu gingen doen, want ja 2 specialisten die me blijven controleren of het wel goed gaat met mij is wat overdreven.
De conclusie werd, de uroloog liet me gaan, hoef hier niet meer terug te komen. Als er weer klachten komen van mn andere nier, worden zij weer aangesloten en beginnen we weer van voor af aan.

Toen we weer terug in de passage waren van het ziekenhuis, mn vader opgepikt, die zat te wachten op een bankje.
Op naar een van de restaurants in het ziekenhuis, het was tijd voor uitsmijters!!!!
Hierna was het moe maar voldaan naar huis, waarna ik een met een flinke dip richting bed ging, wat kan dat vermoeiend zijn.
Maar positief nieuws, daar gingen we voor en dat kregen we……

De ingezette weg is nog lang, maar we hebben de juiste afslag gevonden, nu langzaam naar boven, en soms 2 stappen naar voren en 3 terug, het is hoe het is…..

This entry was posted in gezondheid, Nefrectomie, Privé. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dag 2434: even een update

 1. Elly says:

  Mark ben blij dat alles de goede kant op gaat, maar hoelang duurt zo;n herstel, dat je weer “gewoon” in je vel zit? Elly

  • Mark says:

   is moeilijk te zeggen, gaat iig maanden duren. operatie “viel mee” ze hadden me voorbereid op het ergste en daar zou 10 tot 12 maanden voor staan, om weer helemaal terug te komen en normaal te werken e.d.
   nu is het minder maar hoeveel minder? geen idee.
   de organen zitten een soort van los nu, dus bewegen tijdens het slapen e.d. dat geeft de pijn die ik nu voel. je ziet in mn andere blog van vandaag het gat wat die nier achter gelaten heeft….

 2. Gijs says:

  Wat goed Mark. Inderdaad nog een lange weg te gaan maar de eerste stappen op de nieuwe weg heb je inmiddels afgelegd. Volhouden dus.
  Sterkte en succes. Groetjes Gijs